У ПСИХОЛОГА
ТРЕНИНГИ, по мере набора груп:
КЛУБ "ЗДОРОВЫЙ СТИЛЬ"
СВЕЖИЕ СТАТЬИ
- Виховна позиція матері дитини-інваліда як психологічний чинник її адаптивної поведінки
- Індикатори психологічної адаптації до тривалої психотравми матерів дітей з обмеженими можливостями
- Емпіричне вивчення феномену співзалежності у матерів дітей з порушеннями психофізичного розвитку
- Зв'язок мотиву афіліації та механізмів психологічного захисту у студентів технічної та гуманітарної спеціальностей
- Особливості ставлення до себе як чинник психологічної адаптації матерів дітей з обмеженими можливостями
- Психологічний супровід матерів дітей-інвалідів
Есть вопросы?
Есть множество способов похудеть, мы не будем говорить о вреде некоторых методов. А остановимся на основных принципах оптимально-здорового питания для снижения массы тела. Количество пищи один из важнейших принципов. В цифрах об этом будет сказано ниже. А здесь приведём такой факт из анатомии и физиологии, на котором основан этот принцип. Желудок человека в обычном состоянии составляет 8 на 20 сантиметров, в объёме, и вмещает от 800мл до 1000 мл, и способен растягиваться до объёма 3000 мл. При этом мышечные волокна, которые находиться в стенке желудка могут растянуться, и может нарушиться сократительная функция желудка. Поэтому не стоит рисковать, переедая систематически. Следующий не менее важный принцип - режим приёма пищи. Многие говорят, когда хотят похудеть. - «Я не ем после 18 часов». Это не совсем правильно, если лечь спать в 23 часа обязательно захочется кушать. Поэтому нужно чтобы последний приём пищи был не позднее, чем за 2 часа до сна. Подробнее смотри ниже… Качество продуктов, следующий принцип о котором говорить много ненужно, он говорит сам за себя. А о вреде промышленно переработанных продуктов достаточно информации и так. Но мы отметим такой момент, Чем свежее продукты, тем больше в них питательных веществ. Поэтому наша диета содержит свежеприготовленные, натуральные блюда. Разнообразие рациона, как блюд, так и продуктов является не менее важным принципом, чем выше сказанные принципы. В Первых, если рацион однообразный, то такое питание может быстро надоесть. Во-вторых, есть риск не додать организму важных веществ, которые нужны для нормального обмена. Существуют не заменимые аминокислоты, которые не синтезируются в организме и должны поступать, только с пищей. Что касается употребления растительных жиров, и скумбрии: они содержат ненасыщенные жирные кислоты, которые будут способствовать нормализации липидного (жирового) обмена. Что же касается Исключения продуктов стимулирующих аппетит: они раздражают стенки желудка и способствуют, выделению большого количества желудочного сока, и кушать хочется ещё больше, поэтому их нужно исключить. Не спешите похудеть, наберитесь терпения. Организму необходимо адаптироваться, и привыкнуть к новому формату питания. Если вы не сбросили вес в течение первого месяца не расстраивайтесь, обязательно изменятся объёмы, вы это заметите по одежде. Худейте медленно за 6-10 месяцев, так вы не будете перегружать печень и желчный пузырь, которым нужно будет утилизировать лишний жир, Соблюдение всех принципов, ваше упорство, настойчивое желание вера помогут вам достичь желаемого результата. Формат оптимально-здорового питания для снижения веса тела. Читать далее Кнопка. Оптимально-здорове харчування та формат для зниження ваги тілаПрограма розрахована на6 місяць . Кожен місяць консультування реабілітолога, контрольне зважування і вимірювання тіла: коло плеча, шиї, грудей, талії, стегон. Мета : Знизити масу тіла на 3 -5 кг за 1 місяць. Принципи оптимально-здорового харчування для відновлення нормальної маси тіла (зниження ваги): а) дотримуватися формату, (години вживання їжі), б) звертати увагу на кількість, в) якість, г) різноманітність продуктів, д) виключення з раціону токсичних продуктів та продуктів стимулюючих апетит, та маючих в складі тваринні жири. . 1. своєчасне вживання їжі 3-5 разів на добу, через 3-4 години, не переїдати, не наїдатися на ніч (останнє вживання їжі не пізніше, як за 2 години до сну). 2. Самий обільний за б’ємом прийом їжі за один раз не повинен складати більше 800 гр. разом з рідиною. 3. Кількість їжі повинна складати відсотковому співвідношенні: сніданок - 30 %, другий сніданок - 10%, обід - 35%, вечеря - 15%, друга вечеря - 10 %. 4. Обов’язково в добовому раціоні повинні бути присутні продукти: білки (м’ясо нежирне , або риба, або яйця чи творог – 100 гр., молоко, або кефір, або ряженка - 1 склянка,), вуглеводи (різноманітні крупи у вареному вигляді - 150 – 200 гр. Картопля обмежено. Хліб обмежено: 1 шматочок зранку, другий - на обід, третій – ввечері. Цукор обмежено: 1 ч. ложка на склянку чаю. Мікроелементи, вітаміни (овочі 3-4 шт., 150-200 гр., фрукти 2-3 шт. Різноманітна зелень, різноманітні ягоди або соки фреш - 1 склянка на добу, сухофрукти півсклянки), жири (різноманітна рослинна олія соняшникова, оливкова, кукурудзяна - 50 гр. або 2 столові ложки на добу). 5. Вживати натуральні, свіже приготовлені продукти. 6. Вживати тільки рослину олію без термічної обробки (в салатах, додаючи до каш, супів після варки) - 2 столові ложки на добу. 7. Вживати варену , запечену, або тушковану скумбрію - 2 рази на тиждень. 8. Вживати обмежено чорний шоколад, сухарі, нежирне печиво, сушку. 9. Не вживати трансрослинні тверді жири ( спреди), маргарин, сметану, сало, вершкове масло. 10. Виключити з раціону: макаронні вироби, кондитерські вироби ( торти, тістечка, пироги, цукерки, мармелад, зефір). . 11. Виключити з раціону продукти з промисловою обробкою ( чіпси, сухарики, соління, засмажені продукти), консерви (рибні, м’ясні, овочеві), копченості (м’ясні, рибні), ковбаси (копчені, варені). 12. Виключити з раціону спеції, горчицю, хрін, кетчуп. Формат вживання їжі: § Сніданок: 7 – 9 год. Каша на вибір, але різноманітна ( гречана, рисова, вівсяна, кукурудзяна, пшенична, перлова, ячнева) або 150 гр. збираного сиру або страви з сиру (сирники, запіканка), або фруктова запіканка та чай чи кава самостійно змелена, 1 шматочок хліба, 15-25 гр. чорного шоколаду 2 р на тиждень. Приготування каші: кавова чашка крупи , 100 мл, промити, залити у співвідношенні 1 частина крупи до 3 частини води, зменшити вогонь до мінімуму, варити до готовності. За бажанням додати збиране молоко, або 1-2 чайну ложку рослинного масла, чи подріблені сухофрукти, посолити за смаком, чи підсолодити медом). § Другий сніданок: 11 год. На вибір 1 -2 в залежності від маси фрукти, або насіння, чи горіхи пів склянки, чи ягід. § Обід : 13-14 год. На вибір 100 грамів м’яса , або риби, або яйця 2-3 шт. (різноманітні страви з цих продуктів) , салат з овочами або овочи на вибір 2-3 шт., овочеве рагу або овочева запіканка, 1 шматочок хліба, чай з лимоном. § Вечеря: 18 – 19 год. Суп, салат, 1 шматочок хліба, склянка компоту. Друга вечеря: 21 год. На вибір склянка соку фреш або збираної простокваши , або ряженки, або молока, 3-4 печива або сушки, або сухарі ( не пізніше, як за дві години до сну). |