Есть вопросы?





Сейчас 6 гостей онлайн


Как правило, чаще всего это проблема молодых людей. На приёме, многие из них говорят: Я много кушаю. Но когда в деталях начинаешь уточнять, оказывается что продукты , которые употребляют в пищу такие люди , калорийные, но не имеют пластичных веществ, то есть «строительного материала» для клеток, и тканей организма. Диета, как правило, не разнообразная, много ограничений.

Такие пациенты часто говорят: - я того не ем, потому что не люблю. Или – я считаю, что это вредно, или – я ем только эти продукты потому что я знаю что они очень полезны.

Конечно бывает непереносимость каких-то продуктов, но она проявляется определёнными проявлениями, такими как подташнивание, бурление в кишечнике, тяжесть в желудке, отрыжка, неприятный привкус, и более явными симптомами, тошнота, рвота, пронос, запор, покраснение и высыпание на коже и зуд.  Конечно, такие продукты необходимо исключить из рациона. Но чаще всего это неправильные убеждения и установки, и надо разбираться в каждом конкретном случае индивидуально.

Без сомнения нельзя оставлять без внимания другие факторы которые играют важную роль и влияют на набор веса тела, такие факторы как : эмоциональное состояние (способы реагирования на различные жизненные ситуации), двигательная активность (малоподвижный стиль жизни, или через мерная суетливость).

Но не смотря на всё выше сказанное можно набрать вес, придерживаясь принципов оптимальноздорового питания.

Формат оптимально-здорового питания для увеличения веса тела. Читать далее Кнопка.

 

Оптимально-здорове харчування та формат для збільшення ваги 

Програма розрахована на 3 -6 місяців.

Мета : збільшити масу тіла на 2-4  кг за 1 місяць.

Кожні 2 тижня  відвідування реабілітолога, контрольне зважування і вимірювання тіла.

Принципи Оптимально-здорового харчування , для збільшення ваги тіла:

1. Формат харчування:

- своєчасне вживання їжі 4-5 разів на добу.

- не переїдати, вживати їжу на протязі дня через 3-4 години.

-  не наїдатися на ніч (останнє вживання їжі не пізніше, як за 2 години до сну).

2. Кількість: 

- обєм  їжі за один прийом повинен складати 500-1200гр. разом з рідиною.

У відсотковому співвідношенні: сніданок - 30 %,  другий сніданок - 10%,  обід - 35%, вечеря - 15%, друга вечеря - 10 %.

3. Якість:

- вживати тільки свіжі продукти.

- вживати натуральні продукти.

- вживати рослину олію і вершкове масло без термічної обробки (в салатах, додаючи до каш, супів після варки).

- виключити продукти з промисловою обробкою ( чіпси, сухарики, консерви).

- не вживати трансрослинні тверді жири (спреди).

- вживати обмежено і дуже рідко маргарин, копченості, засмажені продукти.

4. Різноманітність продуктів. Обов’язково в добовому раціоні повинні бути присутні продукти:

- білки - м’ясо або риба 200-250 гр., або яйця 3-4 шт., бобові 2-3 рази на тиждень (боби, соя, горох, спаржа, квасоля), молочні продукти (молоко, або кефір, або ряженка - 1 склянка на добу , творог 100-200 гр. або сир 30-50 гр.).

- вуглеводи (різноманітні крупи у вареному стані: 200 – 250 гр., картопля, хліб, макаронні вироби, кондитерські вироби).

- мікроелементи, вітаміни (овочі 3-4 шт., 150-200 гр., фрукти 2-3 шт., різноманітні ягоди 200-250 гр., різноманітні соки фреш - 1 склянка на добу, сухофрукти , різноманітні горіхи, насіння півсклянки (50 гр. на добу), різноманітна зелень).

- жири -  різноманітна рослинна олія (соняшникова, оливкова, кукурудзяна - 40 гр. на добу), різноманітні тваринні жири - 40 гр. на добу (сметана, вершкове масло, сало).

 

Формат харчування для збільшення ваги тіла

§    Сніданок: 7 – 9 год.

§    1. Каша різна  на вибір (кавова  чашка крупи, 100 мл,, промити, залити 1,5 чашками води, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, варити на маленькому вогні до готовності.  Додати стакан молока чи подріблені сухофрукти і шматок 30 гр. вершкового масла. Підсолодити цукром чи медом).

2. Бутерброд с сиром або з варенням чи 100 гр. сметани з хлібом, або сиру, або страви  з сиру(сирники аабо вареники, запеканка, змаслом чи сметаной, чи змедом, чи з варенням(.

3. Чай з лимоном або помелена зернова кава.

§     

§     Другий сніданок: 10-12 год. На вибір 2 - 4 фрукти, насіння або горіхи, чи ягоди 200-250 гр. або  сік фреш з булочкою чи пиріжком.

§    Обід : 13-15 год.

§    1. На вибір:  200 грамів м’яса  або риби (2 котлети, або 2 битка, або 2 тефтелі, або 2 відбивні) або 3 яйця або 200 гр. творогу зі сметаною.

§     2. Картопля з вершковим маслом або овочеве рагу, або овочева чи фруктова запіканка зі сметаною.

§    3. Салат або 2-3 овочі на вибір (помідор, огірок, перець, редис, зелень) посолити за смаком, додати сметану або рослинне масло. 

§    4. Склянка мінеральної води без газу,  або компот, або чай на вибір.

§    5. 3-4  шматка хліба.

§    Вечеря: 18 – 19  год.

§    1. Суп, борщ.

§    2. Салат.

§    3. 3-4 шматочка хліба.

§     4. Склянка чаю або компоту.

§    Друга вечеря - 21 год. На вибір: склянка соку, або молока, або кефіру, або ряжанки, або йогурту з булочкою, або с печивом, або з пиріжком, чи просто з хлібом. (не пізніше, як за дві години до сну).